- Obniżka

Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny.
Darmowa dostawa od 160 PLN.
Zamów do 13:00. Wysyłka tego samego dnia!
Opis Yerba Mate Mateine Guarana:
Yerba Mate Mateine Guarana jedna z najmocniejszych yerba mate dostępnych na rynku!
Tradycyjna klasyczna paragwajska Yerba Mate o gorzkim smaku i z dodatkiem guarany. Doskonale dostarcza mocy i ujmuje dymnym posmakiem i aromatem. Same listki, patyczki i pył yerbowy tak ważny dla utrzymania mocy. Guarana wprowadza ciekawe urozmaicenie, które wyczuwalne jest w naparze do 7 zalania.
W lecie cudownie odświeża i orzeźwia jako terere wraz dodatkiem lodowatego soku i owoców.
Sugerowana porcja tylko 20 gramów!
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) 97 % - kraj pochodzenia: Paragwaj,
- guarana - sproszkowany owoc 3 %.
Sposób parzenia:
- wsypać 20 g suszu do naczynia o pojemności 200 ml. Przechylić naczynie tak, aby susz układał się na ukos, następnie umieścić bombillę w pustej przestrzeni. Zalać wodą o temperaturze 70-80 stopni Celsjusza, lub wodą z lodem.
- Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
- Susz można zalewać wodą z lodem.
- Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
- Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Opis Yerba Mate Curupira Terere Pineapple:
Jest mieszanką brazylijskiej Yerba Mate z liśćmi mięty oraz aromatyczną trawą cytrynową, porzeczką owoc i ananasem.
Napój ma ciekawy, bardzo subtelny smak z lekką nutką kwasowości, dzięki czemu doskonale orzeźwia.
Yerba Mate Curupira Terere Pineapple jest szczególnie polecana miłośnikom delikatnego smaku, gdyż ta odmiana szlachetnej mate green, uprawiana jest w ocienionych plantacjach dla ograniczenia gorzkiego smaku naparu.
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) 91 %- kraj pochodzenia: Brazylia,
- trawa cytrynowa,
- porzeczka owoc,
- nawłoć ziele,
- ananas owoc 1 %,
- herbata Gunpowder,
- mięta liść,
- naturalne aromaty.
Sposób parzenia:
- Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
- Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
- Susz można zalewać wodą z lodem.
- Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
- Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Opis Yerba Mate El Pajaro Elaborada Con Palo Tradicional:
Tradycyjna paragwajska yerba mate bez żadnych dodatków smakowych. W opakowaniu jest po prostu 100% mocnej yerba mate zawierającej liście, patyczki i pył. Suszone i sezonowane liście o dobrze wyczuwalnym gorzkim smaku przy każdym zalaniu.
W składzie znajdują się wyłącznie składniki naturalnego pochodzenia. Bez sztucznych aromatów i innych dodatków. Wyróżnia się jakością popartą tysiącletnim doświadczeniem Indian. Wzrasta na czystej 100% naturalnej uprawie, w żyznej terrazytowej czerwonej glebie bogatej w minerały i substancje odżywcze. Do produkcji pobiera się zmielone najlepsze liście ostrokrzewu poddawane wcześniej rygorystycznej obróbce. Tradycyjny proces obróbki polegający na suszeniu dymem i powietrzem sprawia, że zachowują one moc do 6 zalania.
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% - kraj pochodzenia: Paragwaj
- Susz zawierający listki, patyczki i pył.
Sposób parzenia:
- Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
- Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
- Susz można zalewać wodą z lodem.
- Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
- Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.